Csupán három hozzávalóból egy könnyed és finom desszert készíthető, csak úgy olvad az ember szájában. A délutáni kávé vagy tea mellé tökéletes és elkészíthető étcsokoládéval is.
»HOZZÁVALÓK«
- 4 tojás
- 160 g fehér csokoládé
- 160 g mascarpone (szobahőmérsékletű )
- csipet só
- A sütőt 170 °C - ra előmelegítjük, egy 18 cm - es kapcsos tortaforma alját és az oldalát kibéleljük sütőpapírral és az alját becsomagoljuk alufóliába. ( ez a művelet kihagyható, ha egyben van a forma )
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval habbá verjük.
- A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, csomómentesre keverjük a krémsajttal és a tojássárgákkal. A tojáshabot óvatosan a masszához forgatjuk és a formába simítjuk. Az egészet egy nagyobb tepsibe tesszük és annyi forró vizet öntünk alá, hogy kb 3 cm - re ellepje a formát.
- Kb 40 percig sütjük, majd kikapcsoljuk a sütőt és bent hagyjuk még 15 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése