Maradék csirkehús és leves hasznosítására kiváló ez a recept, csupán a brokkolit kell megpárolni és a tésztát összegyúrni.
»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
-25 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 1 tk só
- 1 tojás
- frissen tekert fekete bors
- hideg víz
Töltelék :
- 1 vöröshagyma
- 2 ek liszt
- 150 ml tejszín
- 350 ml csirkehúsleves
- 50 dkg főtt csirkemell
- 1 brokkoli
- só, bors - ízlés szerint
- 1 ek vaj
- 1 tojás a kenéshez
- A tésztát összemorzsoljuk a vajjal. A tojást elkeverjük a sóval, borssal, hozzáadjuk a morzsás liszthez és elkezdjük összegyúrni annyi hideg vízzel, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Fóliába tekerjük és hűtőbe tesszük.
- A brokkolit roppanósra pároljuk, a csirkehúst apró darabokra vágjuk, a lisztet simára keverjük a tejszínnel.
- Kevés olaj és a vaj keverékén megpároljuk a felszeletelt hagymát, felöntjük a húslével és hozzáadjuk a tejszínt. Összeforraljuk, majd összeforgatjuk a csirkehússal és a brokkolival. Sóval és borssal ízesítjük és egy hőálló forrmába kanalazzuk. A forma szélét lekenjük tojással és betakarjuk a kinyújtott tésztával. Tetejét lekenjük tojással és pár helyen éles késsel bevágást ejtünk rajta.
- Előmelegített 180 °C - os sütőben szép aranyszínűre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése