,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. május 22., vasárnap

~ TEJFÖLÖS EPRES ~




 »HOZZÁVALÓK«
- 500 ml tejföl
- 1 dl tejszín
- 10 g zselatin
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tk vaníliakivonat
- kb 8 dkg porcukor
- babapiskóta 
- 25 dkg eper + a díszítéshez

  1. Egy püspökkenyér formát béleljünk ki foplackkal. Az epret miután megmostuk, csepegtessük le és vágjuk apróbb darabokra.
  2. A tejfölt keverjük csomómentesre a cukorral, ízesítsük vaníliával és reszelt citromhéjjal. A zselatint szórjuk a tejszínhez, hagyjuk benne megduzzadni, majd melegítsük langyosra és keverjük össze a tejföllel, azután forgassuk hozzá az epret is.
  3. A krémet simítsuk a formába, a tetejét pedig rakjuk ki babapiskótával, enyhén a krémbe nyomkodva. Takarjuk le folpackkal és tegyük pár órára hűtőbe dermedni.
  4. Tálaláskor, óvatosan borítsuk ki a formából, húzzuk le róla a fóliát és díszítsük felszeletelt eperrel.

1 megjegyzés:

  1. Szép és nagyon finom lehet!Kicsit legyen olcsóbb az eper és máris jön a próba:-))

    VálaszTörlés