,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. május 21., szombat

~ TÁRKONYOS SPÁRGALEVES ~



»HOZZÁVALÓK«
- 1 db zellergumó
- 4 szál répa
- 50 dkg zöld spárga
- 1 kisebb fej hagyma
- 1 , 5 l víz
- 1 zöldségkocka
-1 kis poharas tejföl 
- 1 ek étk. keményítő
- 1 tk szárított tárkony
- só, bors

  1. Kevés olajon pároljuk üvegesre a felaprított hagymát, adjuk hozzá a felkockázott zellert és a karikára vágott sárgarépát, majd pirítsuk jól át. Öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a leveskockát és főzzük kb 10 percig.
  2. Távolítsuk el a spárga fás részeit - ezt úgy a legkönnyebb, hogy meghajlítjuk a spárgát és ahol a végénél eltörik azt a részt dobjuk el. Vágjuk fel 2 cm - es darabokra, adjuk a leveshez és főzzük addig a amíg roppanósra nem puhul. Közben fűszerezzük sóval, borssal és a tárkonnyal.
  3. A tejfölt keverjük simára a keményítővel, merjünk hozzá 1 szedőkanállal a levesből és keverjük össze, majd öntsük vissza a többi leveshez és forraljuk össze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése