,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. május 31., kedd

~ KAKAÓS CSIGA POHÁRKRÉM, SÜLT CSERESZNYÉVEL ~






»HOZZÁVALÓK«
- 2 nagy kakaós csiga
- 25 dkg mascarpone
- 1 , 5 dl tejszín
- 1 tk citromlé
- kb 8 - 10 dkg porcukor - vagy ízlés szerint
- 25 dkg magozott cseresznye
- 3 - 4 ek cukor

  1. A cseresznyét keverjük össze a cukorral és szórjuk egy hőálló tálba, majd 180 °C - on süssük kb 20 percig.
  2. A mascarponét keverjük simára a cukorral és a citromlével, majd forgassuk össze a felvert tejszínhabbal. 
  3. Egy pohárba rétegezzük felváltva  az apróbb darabokra vágott csigát, a krémet és a cseresznyét, majd tegyük 1- 2 órára hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. 

1 megjegyzés: