,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. június 4., szombat

~ CSERESZNYÉS CROSTATA ~




»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 16 dkg puha vaj
- 12 dkg cukor
- 1 tojás
- 2 tojássárgája
- 32 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- csipet só
Töltelék :
- 40 dkg ricotta
- 5 dkg őrölt mandula
- 4 ek cukor vagy ízlés szerint
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 tojás 
- 1 citrom reszelt héja
- kb 50 - 60 dkg magozott cseresznye
 cukor és mandulalapok - a szóráshoz

  1. A vajat és a cukrot habosra keverjük, egyesével hozzádolgozzuk a tojássárgáját és az egész tojást. Azután hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a sót. Fóliába tekerjük és legalább 2 órára hűtőbe tesszük. Ha a tészta kellően lehűlt, lisztezett deszkán alaposan összegyúrjuk.
  2. A tésztát 4 kisebb ( 12 cm ) vagy egy nagyobb, 25 cm - es átmérőjű  kivehető aljú piteformába nyomkodjuk, az alját pedig villával megszurkáljuk.
  3. A ricottát összekeverjük a mandulával, a tojással, ízesítjük majd a tésztára simítjuk. Tetejét kirakjuk cseresznyével, megszórjuk cukorral, mandulával és előmelegített, 180 °C - os sütőben aranybarnára sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése