Előtérben a piros gyümölcsök. Zamatos és édes meggyet sikerült vásárolnom, aminek a feléből sütemény készült, a másik feléből pedig ízletes gyümölcsleves. A piskótát nagyon egyszerű elkészíteni a végeredmény pedig egy mutatós és finom sütemény.
A fotózáshoz a hátteret a Fotohatterek. hu biztosította.
»HOZZÁVALÓK«
- 4 tojás
- 20 dkg porcukor
- 1 , 5 dl meleg víz
- 1 , 5 dl étolaj
- 3 ek kakaópor
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- csipet só
- 40 dkg magozott meggy
- A sütőt melegítsük elő 180 °C - ra. Egy 20 x 30 cm - es tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
- A tojást válasszuk ketté, a sárgákat a porcukorral keverjük habosra, adjuk hozzá a vizet és az olajat, majd szitáljuk hozzá a sütőporos lisztet. A masszát vegyük kétfelé, az egyik részhez keverjük hozzá a kakaóport.
- A tojásfehérjét a sóval verjük kemény habbá, a felét forgassuk össze a sárga, a másik felét pedig a kakaós masszával és simítsuk a tepsibe előbb a sárga masszát, majd rá a kakaósat. Egy kanál nyelével körkörös mozdulattal, márványozzuk össze a kétféle masszát és szórjuk rá a lecsepegtetett meggyet. Süssük kb 40 percig, de végezzünk tűpróbát.
- A tepsiben hagyjuk kihűlni és tetszés szerint szeleteljük fel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése