»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 28 dkg liszt, 4 dkg porcukor, 1 kk só, 15 g friss élesztő, 1 tojássárgája, 5 dkg olvasztott vaj, langyos tej
Töltelék :
- kb 35 - 40 dkg reberbara
- 15 dkg eperlekvár
- 1 - 2 ek cukor vagy ízlés szerint
Morzsás réteg :
- 15 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 5 dkg darált mandula
- 4 ek zabpehely
- 10 dkg vaj
- A tésztához kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, a száraz hozzávalókat egy tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a felfutott élesztőt, az olvasztott vajat és a tojássárgáját. Elkezdjük összegyúrni, annyi tejet tejet adagolva hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Letakarjuk és kb 60 percig kelesztjük.
- A rebarbaraszárt megpucoljuk, - lehúzzuk a külső hártyás részt - majd ujjnyi vastag szeletekre felvágjuk, megszórjuk cukorral és összekeverjük a lekvárral.
- A morzsához összevegyítjük a száraz hozzávalókat, majd ujjbeggyel elmorzsoljuk benne a vajat.
- A megkelt tésztát egy kb 25 x 25 cm - es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, megszórjuk 2 ek darált mandulával, rákanalazzuk a tölteléket és elterítjük a tetején a morzsás réteget.
- Előmelegített, 200 °C - os sütőben szép aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése