,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. június 13., hétfő

~ KELKÁPOSZTAFASÍRT DIÓS BUNDÁBAN ~





Készítettem már, borsóból, zöldbabból, tökből, cukkiniből és brokkoliból fasírtot, most a kelkáposzta került sorra. Rövid idő alatt elkészül, a diós panírtól pedig még ízletesebb, majonézbe mártogatva és  dióval megszórt salátával, kiváló zöldséges étel.

»HOZZÁVALÓK«
- kb 1 kg - os kelkáposzta
- 2 db szikkadt zsömle
- 1 tojás
- 1 kisebb vöröshagyma
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- őrölt kömény
- só, bors
- petrezselyem
- zsemlemorzsa
Panír
- 2 tojás
- 1 tk pirospaprika
- 1 maréknyi dió
- zsemlemorzsa

  1. A diót egy száraz serpenyőben pirítsuk illatosra, majd daráljuk le.
  2. A kelkáposztának vágjuk ki a torzsáját, majd vágjuk apró csíkokra. Tegyük egy párolóbetétbe, öntsünk alá kb kétujjnyi vizet, adjunk hozzá 1 ek sót és lefedve pároljuk puhára. Miután a kel megpuhult nyomkodjuk belőle a felesleges vizet.
  3. Adjuk hozzá a vízben áztatott és kinyomkodott zsemlét, a tojást, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, ízesítsük és szórjunk hozzá annyi morzsát, hogy jól formálható masszát kapjunk. Nedves kézzel formáljunk pogácsákat belőle, forgassuk meg a pirospaprikával elkevert tojásban és végül a diós zsemlemorzsában.
  4. A pogácsákat rakjuk egy tálcára és tegyük be a hűtőbe legalább 1 órára, majd forró, bő olajban süssük mindkét oldalukat aranybarnára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése