Első ránézésre keksztekercsnek tűnik, de egy gramm kekszet sem tartalmaz ez kókuszos finomság. Az alapja főzött lisztkrém és a massza miután kihűlt majd kellően megdermedt, nagyon jól kezelhető. A leírt hozzávalókból kb 30 cm - es rúd készíthető.
»HOZZÁVALÓK«
- 22 dkg cukor
- 2 dl tej
- 10 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 15 dkg kókuszreszelék + 5 dkg - a nyújtáshoz
- 1 ek kakaópor
- 2 ek rumaroma
- A tejet a cukorral felforraljuk, majd csomómentesre keverjük a liszttel és állandó kevergetés mellett sűrű péppé főzzük. Hozzákavarjuk a vajat és a kókuszreszeléket.
- A masszát nagyjából kétfelé osztjuk, az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és az aromát, majd mindkét masszát a hűtőbe tesszük mindaddig, amíg lehűl és már nem ragad. Ezután mindkét masszát kókuszreszelékkel meghintett felületen fél cm - es vastagságúra kinyújtjuk, a kakaós részre ráhelyezzük a világos részt - vagy fordítva, kinek hogy tetszik - és óvatosan feltekerjük.
- Az így kapott rudat 1 - 2 órára hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük.
Első ránézésre én is azt hittem, hogy egy jó kis kókusztekercs. Elképzeltem, hogy így is milyen finom lehet. A napokban el is fogom készíteni, nagyon tetszik a recept.
VálaszTörlésEzt valamelyik nap már láttam a Gabriella kalandjai a konyhában blogon... Gondolom, Te is onnan készítetted.
VálaszTörléshttp://gabicsek.blogspot.hu/2016/06/kokuszos-tekercs-fozott-kremmel.html