,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. június 11., szombat

~ SÜLT PARADICSOMOS - OLÍVABOGYÓS PIZZARÓZSA ~



»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 40 dkg kenyérliszt
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 20 g friss élesztő
- 3 ek olívaolaj
- kb 2 dl langyos víz
Töltelék : 
- 60 dkg paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 ek cukor
- kakukkfű
- szárított, felezett olívabogyó 

  1. A sült paradicsomhoz, húzzuk le a paradicsom héját ( forró vizet öntsünk rá ), majd távolítsuk el a magjai és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Tekerjünk rá sót, borsot, szórjuk meg cukorral és dobjuk mellé a fokhagymát héjastul. Süssük 180 °C - on kb 35 percig.
  2. Ha megsültek a paradicsomok, a fokhagymának távolítsuk el a héját és villával pépesítsük össze a paradicsommal együtt.
  3. Futtassuk fel az élesztőt 0, 5 dl langyos vízben elkevert cukorral. A lisztet szitáljuk össze a sóval, öntsük hozzá az olajat és a felfutott élesztőt, majd adagoljunk hozzá annyi vizet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Alaposan dagasszuk ki és letakarva kelesszük a duplájára.
  4. Ha  tészta megkelt nyújtsuk ki 0, 5 cm - es vastagságúra és szúrjunk ki belőle 16 db, 10 cm - es átmérőjű korongokat. 4 tésztakorongot tegyünk egymásra úgy, hogy a szélek fedjék egymást, kenjük meg paradicsompéppel, szórjuk rá a felaprított olívát ill. a  kakukkfüvet, majd tekerjük fel. Vágjunk kétfelé, így mindjárt két rózsánk lesz. Így járjunk el a többi tésztakoronggal is.
  5. A rózsákat tegyük egy kb 24 cm - es sütőpapírral bélelt formába, kenjük meg olívaolajjal és letakarva pihentessük legalább 30 percig. Előmelegített 190 °C - os sütőben süssük szép pirosra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése