Roppant egyszerű az elkészítése ennek a ropogós és fanyar ízvilágú süteménynek de, ezt a fanyarságot nagyon jól ellensúlyozza, a tetején lévő csokoládé. Ribizli helyett málnával is elkészíthető.
A hátteret a Fotokellék biztosította.
»HOZZÁVALÓK«
- 2 tojás
- 20 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 22 dkg liszt
- 6 dkg egész mák
- 1 / 2 tasak sütőpor
- csipet só
- kb 25 - 30 dkg ribizli
- fél tábla étcsokoládé
- A sütőt előmelegítjük 180 °C - ra. Egy kb 20 x 30 cm - es tepsit alaposan kivajazunk és behintünk liszttel.
- A tojást a cukorral és a vajjal kissé kihabosítjuk, majd simára keverjük a tejföllel. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert mákos lisztet és óvatosan beleforgatjuk a megmosott és lecsepegtetett ribizlit. A masszát a tepsibe simítjuk, a tetejét pedig megszórjuk durvára darabolt étcsokoládéval.
- Kb 40 - 45 perc alatt tűpróbáig sütjük.
En is megchinaltam. Nadyon szep!
VálaszTörléshttp://katinspajz.blogspot.rs/2016/07/mafini-sa-ribizlama-makom-i-cokoladom.html