Tészta :
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- 1 / 2 tasak sütőpor
- 1 tojássárgája
- csipet só
Töltelék :
- 50 dkg túró
- 1 tojássárgája
- kb 10 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 dl tejföl
- 1 dl tejföl
- 1 - 2 ek búzadara
- 1 citrom reszelt héja
2 tojásfehérje
- kb 3 - 4 db nektarin
- A tésztához összeszitáljuk a száraz hozzávalókat, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojássárgáját és összegyúrjuk. ( Szükség estén adjunk hozzá kevés tejfölt ) Folpackba tekerve tegyük hűtőbe.
- A nektarin magozzuk ki és vágjuk kisebb darabokra. A túrót villával törjük össze és keverjük össze a cukrokkal, a darával, a tojássárgájával, a citromhéjjal és a barackkal. A fehérjét egy csipet sóval verjük habbá, majd forgassuk óvatosan össze a túróval.
- A tészta egyik felét simítsuk egy kivajazott, liszttel behintett kb 20 x 30 cm - es tepsibe, szurkáljuk meg villával és simítsuk rá a túrót, majd fedjük be a megmaradt tésztával. A tetejét szurkáljuk meg villával és előmelegített sütőben süssük kb 40 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése