Egy kis időre bezárom a konyhaajtót, hiszen itt az ideje, hogy jól feltöltsem magam a tenger búgó morajlásával és sok - sok napfénnyel. Most nem én főzök, hanem énrám főznek :)
Éppen kész lett az amaréna meggyem, amit nagyon sok mindenbe lehet felhasználni, főleg fagyiba de most, hogy olaszo - ba utazom ott meg aztán a bőség zavarában, szinte az összes ízesítésűt végig kell kóstolni.
A palacsinta hozzávalóit nem írom le, én csak úgy szemre állítom össze, a túrós tölteléket pedig szerintem, mindenki az ízlésének megfelelően keveri ki. Még javában kapható a piacokon a meggy, készítsétek el ezt a finomságot.
A palacsinta hozzávalóit nem írom le, én csak úgy szemre állítom össze, a túrós tölteléket pedig szerintem, mindenki az ízlésének megfelelően keveri ki. Még javában kapható a piacokon a meggy, készítsétek el ezt a finomságot.
»HOZZÁVALÓK«
Amaréna meggy :
- 1 kg magozott meggy
- 1 kg cukor
- 1 vaníliarúd
- 0 , 5 dl amaretto likőr
Továbbá :
- palacsinta
- túrós töltelék
- A meggyet alaposan megmossuk egy tálba szórjuk, összeforgatjuk a likőrrel, hozzáadjuk a cukrot és a kettéhasított vaníliarudat. Az egészet összekeverjük, betesszük a hűtőbe és mindennap párszor átkeverjük. Kb 3 - 4 napra van szükség a teljes elkészülésig, ekkor egy jól záródó üvegbe töltjük és hűtőben tartjuk a felhasználásig.
Ez nagyon finom lehet!
VálaszTörlésJó pihenést kívánok! ;-)