Szaftos tészta és nagyon finom, könnyed krém jellemzi ezt a süteményt. Most próbáltam ki először a Dr. Oetker fehércsokoládés pudingport és mondanom sem kell mennyire ízlik. A krémet még kiegészítettem fehércsokoládéval amitől még stabilabb lett a krém.
Ötlet : - ha csak süteménybe, tésztába szeretnénk használni sütőtökpürét, akkor sokkal gyorsabban megsül, ha reszelve kerül a sütőbe.
»HOZZÁVALÓK«
Tészta:
- 2 tojás, 10 dkg barna cukor, 5 dkg puha vaj, 25 dkg sütőtök ( pucolva )
- 18 dkg liszt, 1 / 2 tasak sütőpor, 1 tk fahéj
Krém :
- 1 cs fehércsokoládés pudingpor. 3 dl tej, 5 dkg fehércsokoládé
- 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor
Díszítés : - 5 dkg étcsokoládé, 1 ek olaj
- A sütőtököt nagylyukú reszelőn lereszeljük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd forró sütőben megsütjük.
- A vajat, a cukrot és a tojást habosra keverjük, hozzákeverjük a sütőporos, fahéjas lisztet és a kihűlt sütőtökpürét. A masszát egy kb 25 x 25 cm - es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és tűpróbáig sütjük.
- A pudingot megfőzzük a tejben és még forrón belekeverjük a csokoládét. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd simára keverjük a kihűlt pudinggal. A krémet a sütemény tetejére kenjük és olvasztott csokoládéval díszítjük.
Háttér : http://www.fotohatterek.hu/
A tűpróba, nem rutinos sütikészítőnek :) pl. 180 fokon, 30 perc?
VálaszTörlésKöszönöm!!!
Kedves Zsú !
VálaszTörlés180 °C - ra előmelegített sütőben kb 25 perc, de tényleg nem mértem az időt, de ez sütő is válogatja. Nekem egy kötőtűm van kettétörve erre a célra. Amikor már a teteje kezd pirulni a tésztának, akkor pár helyen megszúrom, főleg a közepénél és ha a tű már nem ragacsos, akkor biztosan átsült a tészta.
Köszönöm, most sül, izgatottan várom az eredményt!
VálaszTörlés