Tészta :
- 30 dkg liszt, 10 dkg porcukor, csipet só, 1 tk sütőpor
- 20 dkg vaj, 3 tojássárgája,1 citrom reszelt héja. kb 1 ek tejföl
- 2 ek kakaópor
Töltelék :
- 3 tojásfehérje, 15 dkg porcukor, pár csepp citromlé, 15 dkg darált dió
- 4 ek baracklekvár
- A tészta hozzávalóit a kakapor kivételével összedolgozzuk, majd a kétfelé osztjuk és az egyik feléhez hozzágyúrjuk a kakaóport. Mindkét tésztagombócot fóliába tekerjük a sárgát a hűtőbe, a kakaósat a mélyhűtőbe tesszük 30 percre.
- A tojásfehérjét a citromlével és a porcukorral kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a darált diót.
- Egy tepsit ( 20 x 30 cm ) kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a sárga tésztát, villával megszurkáljuk, rákenjük a lekvárt, arra a dióhabot, majd a tetejére ráreszeljük - nagylyukú reszelőn - a tészta kakaós felét.
- 180 °C - os sütőben kb 30 - 35 percig sütjük.
Jól néz ki! :)Imádom a diós sütiket. :)
VálaszTörlés