,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. október 8., szombat

~ BURGONYÁS HÚSROLÁD ~



»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg darált sertéshús, 30 dkg  burgonya, 1 szikkadt zsemle, 15 dkg konzerv gomba
- 10 dkg füstölt sajt, 1 csokor petrezselyem, 1 tojás
1 kisebb fej vöröshagyma és fokhagyma, só, bors, őrölt koriander, zsemlemorzsa ( kb 2 ek )
- 1 tojás - a kenéshez


  1. A megpucolt burgonyát nagylyukú reszelőn reszeljük le, majd enyhén sózzuk be és hagyjuk állni 10 percig, azután alaposan nyomkodjuk ki a levétől. 
  2. A húst tegyük egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a burgonyát, a tejben ázott és kinyomkodott zsemlét, a tojást, a szeletekre vágott gombát, a felkockázott sajtot, majd a reszelt hagymát és a zúzott fokhagymát. Ízesítsük és alaposan keverjük össze annyi zsemlemorzsával, hogy jól formálható masszát kapjunk
  3. Tegyük hűtőbe legalább 1 órára. Formázzunk a masszából hosszúkás rudat és helyezzük egy olajjal kikent vagy zsírpapírral borított tepsibe, kenjük le  a tetejét felvert tojással és tegyük a 170 °C - os sütőbe. Süssük szép pirosra 

1 megjegyzés: