,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. október 4., kedd

~ PAPRIKÁS CSIRKEMELLSONKA ~




 A fűszerezést mindenki a saját szájíze szerint variálhatja, nekem a receptben felsoroltak jönnek be, de ízesíthetjük mediterrán beütéssel, fokhagymásan stb. Mennyiséget nem is írok a fűszereknél mert egyénileg ez változó, a lényeg : az így készült felvágottunk biztos hogy mindenféle adalékanyagoktól mentes lesz.

»HOZZÁVALÓK«
- 50 - 60 dkg csirkemell
- füstölt pirospaprika, só, bors, fokhagymapor, majoránna, őrölt koriander

  1. A húst vágjuk kb 6 - 8 darabra, a vastagabb részeket kissé lapítsuk ki. A fűszereket keverjük össze egy tálkába és dörzsöljük be vele a húsdarabok mindkét oldalát, tegyük egy simítózárral   ellátott tasakba, majd  tegyük a hűtőbe egy éjszakára .
  2. A húst tekerjük jó szorosan folpackba és formáljunk belőle hengert, a végeket pedig kössük el, majd csomagoljuk alufóliába és tegyük egy fazékba. Öntsünk rá annyi vizet amennyi ellepi és alacsony lángon főzzük kb 1 órán át.
  3. Hagyjuk a vízben kihűlni, majd csomagoljuk ki és papírtörlővel itassuk fel a sonkáról a felesleges lét, dörzsöljük be pirospaprikával majd tegyük hűtőbe pár órára. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése