Még nem késő elkészíteni ezt a finomságot, szépen becsomagolva, vagy csinos papírdobozba téve kiváló gasztroajándék is lehet.
»HOZZÁVALÓK«
-15 dkg cukor
- 150 ml tejszín
- csipet só
- csipet só
- 20 dkg étcsokoládé
- kakaópor - a hempergetéshez
- A cukrot egy lábasban karamellizáljuk meg, majd öntsük hozzá a tejszínt és alacsony lángon főzzük addig amíg a karamell fel nem oldódik, ezután öntsük a keveréket az összetördelt csokoládéra adjuk hozzá a sót és keverjük addig amíg a csokoládé elolvad.
- Tegyük a masszát hűtőbe dermedni. Miután a csokoládé massza annyira lehűlt, hogy kézzel formázható, készítsünk tetszés szerinti nagyságú golyókat és hempergessük meg kakaóporban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése