Nálunk nem múlhat el a karácsony gyümölcskenyér nélkül, minden évben elkészítem, ilyen - olyan ízesítéssel és most csokoládé is került bele. Minél tovább áll annál finomabb, persze ha van ideje.
»HOZZÁVALÓK«
- 3 tojás, 15 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 20 dkg liszt, 5 dkg darált mandula
csipet só, 1 tasak sütőpor, 18 dkg puha vaj, 1 , 5 dl tej, 10 dkg kandírozott gyümölcs, ( nálam, narancs és cseresznye ), 1 narancs reszelt héja, 10 dkg étcsokoládé
- A sütőt 170 °C - ra előmelegítjük egy gyümölcskenyérformát alaposan kivajazunk és behintjük liszttel.
- A tojást kétfelé választjuk, a fehérjéből a sóval habot verünk. A cukrokat habosra keverjük a vajjal és a tojások sárgájával, majd hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, elkeverjük benne a mandulát, a kandírozott gyümölcsöket és a feldarabolt csokoládét. Ízesítjük narancshéjjal és összekeverjük a tejjel.
- A masszához hozzáforgatjuk a tojáshabot és a formába simítjuk. Kb 40 percig sütjük, de végezzünk tűpróbát. Ha nagyon pirulna a teteje, borítsunk rá fóliát. A gyümölcskenyeret hagyjuk a formában kihűlni, majd borítsuk ki és szórjuk meg porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése