,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. december 24., szombat

~ GESZTENYÉS KEKSZES SÜTEMÉNY ~














»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 4 tojás, 15 dkg porcukor, 15 dkg vaj, csipet só, 
2 dkg kakaópor, 18 dkg liszt, 3 / 4 - ed tasak sütőpor
Krém : 
- 3 dl tej, 1 tasak vaníliás pudingpor, 18 dkg porcukor, 22 dkg vaj
Kekszes töltelék : 
- 25 dkg gesztenyemassza, 4 ek baracklekvár, 2 ek kakaópor
- 50 dkg háztartási keksz, 3 dl tej, fél dl sütőrum
Tetejére : - csokimáz
  1. Egy 20 x 30 - as tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tojást kétfelé választjuk, a fehérjéből habot verünk a sóval és a fele porcukorral. A maradék cukrot a vajat és a tojások sárgáját habosra keverjük, hozzákeverjük a kakaós sütőporos lisztet és lazán összeforgatjuk a tojáshabbal.
  2. A masszát a tepsibe simítjuk és 180 °C - on tűpróbáig sütjük. 
  3. A pudingot megfőzzük a tejben,  a vajat kihabosítjuk a porcukorral és simára keverjük a kihűlt pudinggal.
  4. A gesztenyemasszát lereszeljük, összekeverjük a lekvárral, a tejjel és a kakaóval, majd hozzátördeljük a kekszet és ízesítjük rummal, majd alaposan összeforgatjuk,
  5. A piskótát lapjában ketté vágjuk,  rásimítjuk a vaníliás krém felét és hagyjuk egy kicsit hűtőben dermedni, Ezután egyenletesen rásimítjuk a kekszes tölteléket és rákenjük a megmaradt krémet. Ráborítjuk a piskótalapot és hűtőben egy éjszakát pihentetjük. Másnap bevonjuk csokoládémázzal.

1 megjegyzés: