Tészta :
- 4 tojás, 15 dkg porcukor, 15 dkg vaj, csipet só,
2 dkg kakaópor, 18 dkg liszt, 3 / 4 - ed tasak sütőpor
Krém :
- 3 dl tej, 1 tasak vaníliás pudingpor, 18 dkg porcukor, 22 dkg vaj
Kekszes töltelék :
- 25 dkg gesztenyemassza, 4 ek baracklekvár, 2 ek kakaópor
- 50 dkg háztartási keksz, 3 dl tej, fél dl sütőrum
Tetejére : - csokimáz
- Egy 20 x 30 - as tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tojást kétfelé választjuk, a fehérjéből habot verünk a sóval és a fele porcukorral. A maradék cukrot a vajat és a tojások sárgáját habosra keverjük, hozzákeverjük a kakaós sütőporos lisztet és lazán összeforgatjuk a tojáshabbal.
- A masszát a tepsibe simítjuk és 180 °C - on tűpróbáig sütjük.
- A pudingot megfőzzük a tejben, a vajat kihabosítjuk a porcukorral és simára keverjük a kihűlt pudinggal.
- A gesztenyemasszát lereszeljük, összekeverjük a lekvárral, a tejjel és a kakaóval, majd hozzátördeljük a kekszet és ízesítjük rummal, majd alaposan összeforgatjuk,
- A piskótát lapjában ketté vágjuk, rásimítjuk a vaníliás krém felét és hagyjuk egy kicsit hűtőben dermedni, Ezután egyenletesen rásimítjuk a kekszes tölteléket és rákenjük a megmaradt krémet. Ráborítjuk a piskótalapot és hűtőben egy éjszakát pihentetjük. Másnap bevonjuk csokoládémázzal.
Boldog karácsonyt kívánok Neked és Családodnak! :-)
VálaszTörlés