Aki gyors és tényleg finom süteményt szeretne karácsonyra készíteni és ráadásul nem akar sütkérezni, akkor nagyon jó ötlet ez a csokoládés tart. A tonkabab kicsit a vanília, keserű mandula és a fahéj jegyeit hordozza, ettől illetve a habcsóktól lesz igazán ünnepi ez a desszert.
»HOZZÁVALÓK«
- 30 dkg zabkeksz
- 12 dkg olvasztott vaj
- 25 dkg étcsokoládé
- 1 , 5 dl tejszín
- 1 tonkabab
- csipet só
Tetejére :
- 2 tojásfehérje
- csipet só
- csipet só
- 10 dkg cukor
- 1 tk étk keményítő
- A kekszet késes aprítóban morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és belenyomkodjuk a piteforma aljába és az oldalára.
- A tejszínt felforrósítjuk, ráöntjük az összetördelt csokoládéra, hozzáadjuk a sót, a reszelt tonkababot és alaposan összekeverjük, majd ráöntjük a kekszes alapra. Hűtőbe tesszük dermedni.
- A tojásfehérjét és a cukrot egy tálban vízgőz felé tesszük és csípősre melegítjük, a vízgőzről levéve habbá verjük, végül hozzáforgatjuk a keményítőt. A habot a csokoládéra halmozzuk, egy kanál hátával kissé felborzoljuk és karamellizáló pisztollyal megpörköljük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése