A rádóci csorba hagyományos román leves vagy hamis pacalleves. Nagyon finom és megállja a helyét akár a karácsonyi menüben is.. Nálunk nem mindenki szereti a halászlét, de ez a leves bárkinek bejön, így az idén ez lesz az ünnepi levesem.
»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg csirke vagy pulykamell
- 2 szál nagyobb répa
- 2 szál gyökér
- 1 kisebb zellergumó
- 1 vöröshagyma
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 2 tojássárgája
- 3 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors, chilipaprika
- 1 citrom leve
olaj
- A zöldségeket nagylyukú reszelőn lereszeljük és kevés olajon megdinszteljük.
- Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát kevés olajon megfonnyasztjuk majd hozzáadjuk a felkockázott húst és fehéredésig pirítjuk. Ezután felöntjük kb 1 , 5 l vízzel, hozzáadjuk a dinsztelt zöldségeket, sózzuk borsozzuk és készre főzzük.
- A tejfölt simára keverjük a tojássárgájával, hozzáadunk pár kanállal a levesből, majd az egészet hozzáöntjük a leveshez és összeforraljuk. Megszórjuk petrezselyemmel és ízlés szerint ízesítjük citromlével és chilivel.
Kedves Judit! Szeretném megkérdezni, hogy biztosan helyes-e a másfél deci víz 4 főre?
VálaszTörlésKedves Mónika 1, 5 l víz kell , köszönöm az észrevételt, javítottam .
VálaszTörlés