»HOZZÁVALÓK«
- 4 - 5 db szikkadt kifli
- 4 dl tej
- 5 ek cukor
- 2 tojás
- 1 kk vaníliakivonat
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg őrölt mák
- csipet só
- kb 20 dkg fagyos meggy + 4 ek cukor
- pár csepp citromlé, csipet őrölt fahéj
- A meggyet a cukorral, fahéjjal és a citromlével főzzük szirupos állagúra.
- A tojást válasszuk ketté, a fehérjét 2 ek cukorral és a sóval verjük kemény habbá. A sárgákat keverjük kissé habosra a cukorral, majd öntsük hozzá a felmelegített tejet, ízesítsük citromhéjjal és keverjük össze. A karikára vágott kifliket locsoljuk meg a tojásos tejjel, majd forgassuk össze a mákkal és óvatosan keverjük hozzá a tojáshabot.
- A kiflimasszát kanalazzuk bele négy kivajazott formába és szórjunk közé, a felfőzött és lecsepegtetett meggyből, majd helyezzük a 180 °C - os sütőbe 15 percre.
- Ha elkészült a szuflé, kínáljuk meggyszósszal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése