Kiváló előétel az ünnepekre és nagy előnye, hogy előre elkészíthető. A vendégek érkezésekor már csak be kell betenni a sütőbe, majd frissen kínálni. De egy jó kis borozgatós estéhez is kiváló harapnivaló.
»HOZZÁVALÓK«
- 1 tekercs friss leveles tészta, 2 db camembert sajt, 2 ek áfonyalekvár
2 ek aszalt áfonya, 2 ek durvára vágott pirított dió
- 1 tojás - a kenéshez
- A sütőt 200 °C - ra melegítjük. A lekvárt, a diót és az aszalt áfonyát összekeverjük.
- A leveles tésztát kitekerjük és két egyenlő részre vágjuk, a közepére halmozzuk a lekváros keveréket, ráhelyezzük a sajtot és lekenjük a tészta szélét tojással, majd a széleket a sajtra hajtva becsomagoljuk.
- A batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük úgy, hogy a tészta hajtása alulra kerüljön, lekenjük tojással és szép pirosra sütjük.
Forrás : Home cooking
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése