,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. december 16., péntek

~ MÁKOS LINZER , FŰSZERES MEGGYLEKVÁRRAL ~



»HOZZÁVALÓK«
- 25 dkg liszt
- 5 dkg egész mák
- 20 dkg hideg vaj
. 10 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tojássárgája
. csipetnyi só
- pici hideg víz
meggylekvár, fahéj, őrölt ánizs

  1. A száraz hozzávalókat egy tálba mérjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját és összegyúrjuk. ( ha szükséges kevés vizet adjunk hozzá )
  2. A tésztát átlátszó fóliába tekerjük, hűtőbe tesszük legalább 1 órára, majd enyhén lisztes felületen fél cm - es vastagságúra nyújtjuk és linzer kiszúróval kiszaggatjuk. A kiszaggatott tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és 200 °C - on kb 10 perc alatt megsütjük. Arra ügyeljünk, hogy ne süssük túl, ha linzerek széle már pici színt kapott, vegyük ki a sütőből. 
  3. A meggylekvárt keverjük össze ízlés szerinti fahéjjal és őrölt csillagánizzsal, majd ragasszuk össze a linzerpárokat.


4 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Olyannyira hogy el is fogyott ez az adag, úgyhogy neki állhatok a következőnek.

      Törlés
  2. A kedvenc süteményeim közé tartozik a linzer,nagyon guszta,és ínycsiklandó már a látványa is ideje lenne már nekem is sütni.

    VálaszTörlés