A hacsapuri a grúz konyha jellegzetes kenyere. Tölteléke általában sós sajtok, túró keveréke, de bármivel tölthető, legyen az húsos ragu, spenótos ricotta, szalámi, sonka, stb. Mérete általában ahhoz a vasserpenyőhöz igazodik, amibe megsütik.
»HOZZÁVALÓK« 2 db - hoz
Tészta :
- 30 dkg liszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 kk só
- 1 ek olaj
- kb 2 dl kaukázusi kefir
Töltelék :
- 15 dkg feta sajt
- 20 dkg bármilyen karakteres ízű sajt
- 1 tojás
- metélőhagyma
- A lisztet egy tálba szitáljuk hozzákeverjük a sót, a szódabikarbónát, az olajat és annyi kefírt, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk, majd letakarva kb 1 órán át pihentetjük.
- A sajtokat lereszeljük, majd összekeverjük a tojással és a finomra vágott metélőhagymával.
- A tésztát két cipóra osztjuk, majd fél cm - es vastagságú kör alakúra sodorjuk, a közepére ráhalmozzuk a töltelék felét, majd a tészta széleit a töltelék fölött összecsipkedjük mintha batyut készítenénk és jól lenyomkodjuk. A tésztakorongot megfordítjuk, hogy az illesztés alulra kerüljön és akkorára lapítjuk mint a serpenyőnk átmérője ( nálam 22 cm ) .
- A lepények mindkét oldalát felhevített száraz vasserpenyőben ropogósra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése