Erre a török eredetű, sütés nélküli desszertre esett ma a választásom egy kis málnával ízesítve. Habár puding az alapja, mégis mutatós és légiesen könnyed édesség. Kiváló vendégváró, ha unod a kehelyben vagy tálkákban felszolgált pudingot, itt a lehetőség így elkészíteni és kínálni.
Segítség az elkészítéshez itt : http://domacirecepti.net/sultanova-slatka-sarma-video-recept/
»HOZZÁVALÓK«
Tekercs :
- 1 l tej
- 15 dkg cukor
- 10 dkg étk. keményítő
- 7 dkg liszt / rizsliszt
. 3 dkg kakaópor
- 1 tk vaníliakivonat
- csipet só
- 5 dk vaj
- 20 dkg kókuszreszelék
Krém :
- 2 dl tejszín
- 2 - 3 ek porcukor
- 1 maréknyi fagyasztott málna / vagy friss
- Egy gáztepsibe egyenletesen eloszlatjuk a kókuszreszeléket.
- 3 dl tejben csomómentesre keverjük a lisztet a keményítőt és a kakaót, a maradék tejet pedig a sóval és a cukorral felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a lisztes, tejes keveréket és sűrű krémmé főzzük. Végül belekavarjuk a vajat és ízesítjük vaníliával.
- A forró pudingot egyenletesen elterítjük a kókuszreszeléken és hagyjuk kihűlni.
- A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a friss, vagy a kiengedett és lecsepegtetett málnát. A krémet a pudingra kenjük és vízbe mártott késsel, kb 6 cm széles csíkokat vágunk belőle, majd óvatosan feltekergetjük. A tepsiben maradt kókuszreszelékben pedig áthempergetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése