,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. február 4., szombat

~ KRÉMLIKŐRÖS KUGLÓF ~




»HOZZÁVALÓK«
- 4 tojás
- 18 dkg cukor
- 22 dkg lágy margarin
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 , 5 dl krémlikőr ( pl : Baileys, Carolans, Mozart ) 
- 10 dkg étk. keményítő
- 22 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- csipet só
továbbá : 
- kb 8 db babapiskóta
- 1 dl presszó kávé 
- porcukor

  • A sütőt előmelegítjük  175 °C - ra, egy kuglóformát alaposan kivajazunk  és behintünk liszttel.
  • A tojást a cukorral, a vajjal és a krémlikőrrel összekeverjük, majd hozzá szitáljuk a keményítőt, és a sütőporral elvegyített lisztet. 
  • A massza 1 / 3 - át a formába öntjük, ráhelyezzük a kávéban megforgatott babapiskóta felét, rákanalazzuk a megmaradt massza felét, ismét babapiskóta és végük ráöntjük a megmaradt masszát.  kb 50 - 55 perc alatt megsütjük, de végezzünk tűpróbát.
  • Ha a kuglóf megsült, kihűtjük és porcukorral megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése