- 4 tojás
- 18 dkg cukor
- 22 dkg lágy margarin
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 , 5 dl krémlikőr ( pl : Baileys, Carolans, Mozart )
- 10 dkg étk. keményítő
- 22 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- csipet só
továbbá :
- kb 8 db babapiskóta
- 1 dl presszó kávé
- porcukor
- porcukor
- A sütőt előmelegítjük 175 °C - ra, egy kuglóformát alaposan kivajazunk és behintünk liszttel.
- A tojást a cukorral, a vajjal és a krémlikőrrel összekeverjük, majd hozzá szitáljuk a keményítőt, és a sütőporral elvegyített lisztet.
- A massza 1 / 3 - át a formába öntjük, ráhelyezzük a kávéban megforgatott babapiskóta felét, rákanalazzuk a megmaradt massza felét, ismét babapiskóta és végük ráöntjük a megmaradt masszát. kb 50 - 55 perc alatt megsütjük, de végezzünk tűpróbát.
- Ha a kuglóf megsült, kihűtjük és porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése