Ismét egy zöldséges sütemény. Az édesburgonya vagy más néven batáta, az egyik legtáplálóbb zöldségféle, íze kellemesen édeskés, kicsit karamellás jellegű és nagyon sokcélú a felhasználása is. Aki még nem kóstolta bátran vegyen belőle, mert nagyon egészséges, alacsony a kalóriatartalma, gazdag a rosttartalma és kiváló vitamin és ásványi anyagforrás.
»HOZZÁVALÓK«
- 2 tojás
- 20 dkg barnacukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 10 dkg olvasztott vaj
- 12 dkg liszt
- 5 dkg kakaópor
- 1 - 1 tk szódabikarbóna és sütőpor
- fél dl tej
- fél dl tej
- csipet só
- 30 dkg édesburgonya
- 1 narancs leve
Krém :
- 25 dkg mascarpone
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 narancs reszelt héja
- porcukor - ízlés szerint
- 1 narancs leve
Krém :
- 25 dkg mascarpone
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 narancs reszelt héja
- porcukor - ízlés szerint
- A megpucolt burgonyát kockázzuk fel és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Facsarjuk hozzá a narancs levét és főzzük puhára, majd burgonyanyomóm törtjük át és hűtsük ki.
- A tojást keverjük ki a cukorral, az olvasztott vajjal, adjuk hozzá a krumplipürét, a tejet, ízesítsük vaníliával és keverjük csomómentesre. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporos, szódabikarbónás lisztet és a kakaóport.
- A masszát simítsuk egy sütőpapírral bélelt 25 x 25 cm - es tepsibe és 180 °C - on süssük kb 30 percig.
- A krémhez keverjük simára a hozzávalókat és kenjük el a kihűlt sütemény tetején. Cifrázzuk meg villával és díszítsük reszelt narancshéjjal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése