,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. február 2., csütörtök

~ ÉDESBURGONYÁS KAKAÓS KOCKA ~



 Ismét egy zöldséges sütemény. Az édesburgonya vagy más néven batáta, az egyik legtáplálóbb zöldségféle, íze kellemesen édeskés, kicsit karamellás jellegű és nagyon sokcélú a felhasználása is. Aki még nem kóstolta bátran vegyen belőle, mert nagyon egészséges, alacsony a kalóriatartalma, gazdag a rosttartalma  és kiváló vitamin és ásványi anyagforrás.

»HOZZÁVALÓK«
- 2 tojás
- 20 dkg barnacukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 10 dkg olvasztott vaj
- 12 dkg liszt
- 5 dkg kakaópor
- 1 - 1 tk szódabikarbóna és sütőpor
- fél dl tej
- csipet só
- 30 dkg édesburgonya
- 1 narancs leve
Krém :
- 25 dkg mascarpone
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 narancs reszelt héja
- porcukor - ízlés szerint



  • A megpucolt burgonyát kockázzuk fel és öntsük fel annyi vízzel,  hogy ellepje. Facsarjuk hozzá a narancs levét és főzzük puhára, majd burgonyanyomóm törtjük át és hűtsük ki.
  • A tojást keverjük ki a cukorral, az olvasztott vajjal, adjuk hozzá a krumplipürét, a tejet, ízesítsük vaníliával és keverjük csomómentesre. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporos, szódabikarbónás lisztet és a kakaóport. 
  • A masszát simítsuk egy sütőpapírral bélelt 25 x 25 cm - es tepsibe és 180 °C - on süssük kb 30 percig.
  • A krémhez keverjük simára a hozzávalókat és kenjük el a kihűlt sütemény tetején. Cifrázzuk meg villával és díszítsük reszelt narancshéjjal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése