,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. február 1., szerda

~ KÓKUSZKRÉMES CÉKLATORTA ~



»HOZZÁVALÓK«
Piskóta : 
- 3 tojás
- 20 dkg reszelt cékla ( pucolt mennyiség )
- 10 dkg cukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 ek kakaópor
- 8 dkg liszt
- 1 / 2 tk szódabikarbóna
- csipet só
Kókuszkrém :
- 4 dl kókusztej - vagy tej
- 1 tasak tejszín ízű pudingpor
- 10 dkg cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2 dl tejszín

  • A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy 23 cm - es tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
  • A tojást kétfelé választjuk, a fehérjét a sóval elkezdjük habbá verni, amikor már félig felverődött, apránként hozzáadagoljuk a cukrot és kemény habbá verjük.
  • A tojások sárgáját összekeverjük a lecsepegtetett  céklával, a kakaóval elvegyített szódabikarbónás liszttel, majd lazán összeforgatjuk a tojáshabbal. A masszát a formába simítjuk és kb 40 percig sütjük.
  • A kókusztejben megfőzzük a pudingot, majd hozzákeverjük a cukrot, a kókuszt és hagyjuk kihűlni. A tejszínből habot verünk, majd összeforgatjuk a pudingos résszel és bevonjuk vele a kihűlt piskótát. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése