Kekszes alap:
- 25 dkg oreo keksz
- 7 dkg olvasztott vaj
Töltelék :
- 50 dkg mascarpone ( szobahőmérsélketű )
- 15 dkg fehércsokoládé
- 1 citrom reszelt héja
- 3 dkg porcukor
2 dl tejszín
- 1 tk zselatinpor + 2 ek víz
Málnapüré :
- 25 dkg málna
- kb 8 dkg cukor
- 1 tk citromlé
- 1 tk zselatin + 2 ek víz
- A kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük a vajjal és belesimítjuk egy kapcsos tortaforma ( 22 cm ) aljába, majd hűtőbe tesszük.
- A málnát a cukorral és a citromlével összefőzzük, majd egy szitán átpasszírozzuk. A zselatint a vízben megduzzasztjuk, majd mikróban folyósra melegítjük ( pár másodperc ) és hozzákeverjük a málnához.
- A krémsajtot simára keverjük a porcukorral, a citromhéjjal, a vízgőz felett megolvasztott csokoládéval, majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott, folyósra melegített zselatint.
- A tejszínt habbá verjük és óvatosan összeforgatjuk a krémsajtos résszel.
- A krém 1 / 3 - át a kekszes alapra simítjuk, elszórva rákanalazunk a málnapüréből és villával cirmosra keverjük ismét krém, málnapüré, krém. A megmaradt málnapürét pedig a krém tetejére simítjuk.
- A tortát 3 - 4 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Kedves Judit! Szeretném elkészíteni ezt a tortát,de már a kekszes résznél elakadtam :-) Kérdésem,hogy a kekszet krémmel/töltelékkel együtt kell-e aprítani? Köszönöm a választ előre is!
VálaszTörlésÜdvözlettel: Viki
Kedves Viktória !
VálaszTörlésA kekszet a krémmel együtt aprítom.