,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. február 13., hétfő

~ MÁLNÁS FEHÉRCSOKOLÁDÉS SAJTTORTA ~



»HOZZÁVALÓK«
Kekszes alap:
- 25 dkg oreo keksz
- 7 dkg olvasztott vaj
Töltelék :
- 50 dkg  mascarpone ( szobahőmérsélketű )
- 15 dkg fehércsokoládé
- 1 citrom reszelt héja
- 3 dkg porcukor
2 dl tejszín
- 1 tk zselatinpor + 2 ek víz
Málnapüré :
- 25 dkg málna
- kb 8 dkg cukor
- 1 tk citromlé
- 1 tk zselatin + 2 ek víz

  • A kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük a vajjal és belesimítjuk egy  kapcsos tortaforma ( 22 cm ) aljába, majd hűtőbe tesszük.
  • A málnát a cukorral és a citromlével összefőzzük, majd egy szitán átpasszírozzuk. A zselatint a vízben megduzzasztjuk, majd mikróban folyósra melegítjük ( pár másodperc ) és hozzákeverjük a málnához.
  • A krémsajtot simára keverjük a porcukorral, a citromhéjjal, a vízgőz felett megolvasztott csokoládéval,  majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott, folyósra melegített zselatint.  
  • A tejszínt habbá verjük és óvatosan összeforgatjuk a krémsajtos résszel.
  • A krém 1 / 3 - át a kekszes alapra simítjuk, elszórva rákanalazunk a málnapüréből és villával cirmosra keverjük ismét krém, málnapüré, krém. A megmaradt málnapürét pedig a krém tetejére simítjuk.
  • A tortát 3 - 4 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük. 

2 megjegyzés:

  1. Kedves Judit! Szeretném elkészíteni ezt a tortát,de már a kekszes résznél elakadtam :-) Kérdésem,hogy a kekszet krémmel/töltelékkel együtt kell-e aprítani? Köszönöm a választ előre is!
    Üdvözlettel: Viki

    VálaszTörlés
  2. Kedves Viktória !
    A kekszet a krémmel együtt aprítom.

    VálaszTörlés