Nem vagyok a bonbon gyártás mestere, egyrészt mert elég időigényes, megfelelő eszközök kellenek hozzá és a mi a legfontosabb dolog a készítéséhez az a türelem. Nem mintha nem lenne, de . . .
Ezek a bonbonocskák tényleg szívből készültek és nagyon finomak.
»HOZZÁVALÓK«
- 15 dkg fehércsokoládé
- 1 tk étolaj
- 1 tk étolaj
- mogyorókrém
- mogyorószem
- A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd hozzákeverjük az olajat. A szilikon forma mélyedéseit teljesen kitöltjük a csokoládéval, a felesleget pedig lehúzzuk egy spatulával. Pár perc után egy tál fölé fordítjuk a formát hogy kicsöpögjön a felesleges csokoládé. Ezután hűtőbe tesszük annyi időre, amíg a csokoládé teljesen megszilárdul.
- Egy nyomózsák segítségével betöltjük a formába a mogyorókrémet és mindegyikbe 1 - 1 mogyorószemet helyezünk. Ismét hűtőbe helyezzük amíg a mogyorókrém megdermed, majd lezárjuk a bonbonok tetejét : egy kanállal rákanalazzuk az olvasztott csokoládét a tetejére, majd a felesleget spatulával lehúzzuk.
- Ismét hűtőbe tesszük és kb 1 óra múlva kifordítjuk a kész bonbonokat a formából.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése