»HOZZÁVALÓK« 4 db - hoz
Tészta :
- 35 dkg pizzaliszt ( Nagyi titka )
- 15 g friss élesztő
- 1 tk cukor
- fél ek só
- 1 ek olívaolaj
- kb 2 , 5 dl langyos víz
Töltelék :
- 25 dkg túró
- 5 ek tökmagolaj
- kb 10 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
- 4 ek pirított tökmag
- só - ízlés szerint
- Az élesztőt kevés cukros vízben futtassuk fel. A lisztet és a sót szitáljuk egy tálba, közepébe készítsünk mélyedést, öntsük ide a felfutott élesztőt és az olívaolajat, majd kezdjük el dagasztani, fokozatosan hozzáöntve a langyos vizet. A tésztát, meleg helyen kelesszük a duplájára.
- A túrót törjük át egy villával, keverjük össze a tökmagolajjal és az aprított tökmaggal, sózzuk ízlés szerint.
- Ha a tészta megkelt osszuk két egyforma gombócra, majd nyújtsuk ki kb 30 x 40 cm - es nagyságúra, kenjük rá a töltelék felét és szórjuk meg a lecsepegtetett és apróra vágott aszalt paradicsommal. A tésztát a szélesebbik részénél fogva tekerjük fel és az így kapott rudat vágjuk hosszában ketté, majd a külön - külön tekerjük össze úgy, hogy a vágott fele felülre essen. Így járjunk el a másik tésztagombóccal is.
- A fonatokat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, kelesszük 20 percig és 200 °C - on süssük szép pirosra.
Ötlet : Tante Fanny receptfüzet
Kedvencem a pizza. A csapatunk vágyik az ilyen ebédekre weboldal készítés mellett.
VálaszTörlésKöszönöm! Szép Napot!