»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg darált sertéslapocka
- 1 tojás
- 1 csokor aprított medvehagyama
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 - 3 ek zsemlemorzsa
- só, bors - ízlés szerint
Töltelék :
- 3 főtt tojás
- 4 ek vajkrém
- 15 dkg füstölt reszelt sajt
- kb fél pritaminpaprika
- 1 tojás - a kenéshez
- Tegyük egy tálba a darált húst, adjuk hozzá a medvehagymát, a zúzott fokhagymát, a finomra aprított vöröshagymát, a tojást, sózzuk, borsozzuk és alaposan gyúrjuk össze annyi zsemlemorzsával, hogy keményebb állagot kapjunk.
- Terítsünk sütőpapírt a munkapultra és a tenyerünkkel, lapogassuk rajta szét a húsmasszát ujjnyi vastagságú téglalap formára. Kenjük rá a vajkrémet, szórjuk rá a sajtot, a késes aprítóval összedarabolt tojást és végül a paprikát, majd enyhén nyomkodjuk le. A papír segítségével tekerjük fel mint a piskótatekercset, a két végét pedig csavarjuk szorosan össze.
- A tekercset tegyük a hűtőbe 1 órára, majd egy nagyobb tepsibe fektessünk zsírpapírt és helyezzük rá a kicsomagolt hústekercset. Kenjük le a tetejét tojással, majd toljuk a forró ( 190 °C - os sütőbe és süssük kb 60 percig. Félidőben ismét kenjük át a tekercs tetejét tojással.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése