Szupergyorsan elkészíthető epres finomság. Túró helyett ricottával is készíthető, a friss zamatos epertől pedig isteni finom.
»HOZZÁVALÓK«
- 2 cs friss leveles tészta
- 35 dkg krémes túró
- kb 12 dkg cukor - vagy ízlés szerint
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 citrom reszelt héja
- 30 dkg eper
- 1 tojás - a kenéshez
- 2 - 3 ek cukor - a szóráshoz
- Az egyik leveles tésztát fektessük egy sütőpapírral bélelt kb 25 x 25 cm - es tepsibe úgy, hogy a két széle kilógjon a tepsiből. A másik leveles tésztát pedig fektessük ellentétesen rá, azt is úgy, hogy a két széle túllógjon a tepsin, majd körbe a széleket hajtsuk be és nyomkodjuk össze, permet képezve ezzel a tölteléknek.
- Kenjük le a tészta szélét felvert tojással és szórjuk meg cukorral, az alját pedig szurkáljuk meg sűrűn villával. Tegyük a forró, 200 °C - os sütőbe és süssük szép pirosra.
- A töltelékhez keverjük össze a túrót a cukorral, majd ízesítsük vaníliával, reszelt citromhéjjal és kanalazzuk a kihűlt tészta mélyedésébe.
- Az epret vágjuk tetszés szerinti darabokra, szórjunk rá 2 ek cukrot és serpenyőben melegítsük addig amíg a cukor elolvad. Hűtsük ki, majd kanalazzuk a túrós krémre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése