»HOZZÁVALÓK«
Kekszes alap :
- 18 dkg cukormentes omlós keksz ( Detki )
- 6 dkg olvasztott kókuszzsír
Krém :
- 4 dl kókusztej ( konzerv )
- 25 dkg mascarpone
- kb 2 ek xilit
- 15 dkg fehércsokoládé
- 1 csapott ek zselatin
- 50 ml víz
Cseresznyeszósz :
- 20 dkg magozott cseresznye
- 1 tk citromlé
- 50 ml víz
- kb 2 ek xilit ( a gyümölcs édességétől függően )
- 1 tk zselatin + 3 ek víz
- A kekszet tegyük egy zacskóba és sodrófával törjük össze, majd keverjük össze a kókuszzsírral és egy kanál hátával simítsuk egy 18 cm - es kapcsos tortaforma aljába. Tegyük hűtőbe. amíg elkészül a krém.
- A cseresznyeszószhoz, tegyük egy lábasba a gyümölcsöt, locsoljuk meg citromlével, öntsük hozzá a vizet, keverjük hozzá az édesítőt és főzzük össze, majd botmixerrel pürésítsük. Ezután keverjük hozzá a vízben megduzzasztott és mikróban folyósra melegített zselatint.
- A kókusztej felét keverjük simára a krémsajttal, a másik felét forrósítsuk fel és tördeljük hozzá a csokoládét, majd keverjük össze a krémsajtos résszel és a vízben megduzzasztott, folyósra melegített zselatinnal.
- Várjuk meg, még az egész krém egy kissé megdermed, majd öntsük a kekszes alapra. Kiskanállal csurgassuk a tetejére a cseresznyeszószt, majd a kanál nyelével keverjük márványosra.
- Tegyük pár óra hűtőbe, majd díszítsük kókuszreszelékkel és cseresznyeszemekkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése