»HOZZÁVALÓK« - 10 db - hoz
Piskóta :
- 3 tojás, 3 ek cukor, 3 ek liszt, csipet só
- kb 1 ek lekvár - a tetejére
Krém :
- 3 dl tej, 1 tasak tejszín ízű pudingpor, kb 3 ek porcukor
- 10 dkg vaj, 1 ek barack szeszes ital aroma
Fondant :
- 25 dkg cukor, 130 ml víz, 1 kk 20 % - os ecet
- narancssárga ételszínezék ( gél állagú )
- kb 1 ek barack aroma
- A sütőt 180 °C - ra melegítjük. A tojást habosra keverjük a cukorral és a sóval, majd óvatosan hozzáforgatjuk az átszitált lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt kb 20 * 30 cm - es tepsibe simítjuk és kb 15 perc alatt megsütjük.
- A tejben megfőzzük a pudingport, a vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot és az aromát.
- A kihűlt piskóta széleit levágjuk, majd hosszában kettévágjuk, betöltjük a krémmel, majd nagyon vékonyan lekenjük a tetejét lekvárral és hűtőbe tesszük.
- A fondanthoz egy tiszta lábasba szórjuk a cukrot, hozzáöntjük a vizet és az ecetet, majd felforraljuk, ezután alacsony lángon kb 15 percig gyöngyöztetjük. ( akkor lesz jó, ha a két ujjunk közt szálat tudunk húzni ) Ha nem sikerül , akkor még pár percig tovább forraljuk. Ezután lekapcsoljuk a lángot és párszor átkeverve kihűtjük. Hűlés közben a fondant szépen besűrűsödik és kifehéredik.
- A fondantot vízgőz felett kissé visszaolvasztjuk, ekkor ízesítjük és színezzük. A piskótát kb 5 * 4 cm - es darabokra vágjuk és egyesével bevonjuk a fondanttal - ha a fondant sűrűsödik pici vízzel hígítjuk. A mignonokat hűtőben dermesztjük, majd tetszés szerint díszítjük.
Nice post thank you Kevin
VálaszTörlés