»HOZZÁVALÓK«
- 3 - 4 szál répa, 1 kisebb fej lilahagyma, 1 ek méz
- 1 doboz csicseriborsó konzerv, 10 dkg kuszkusz, 1 húsleveskocka
- só, bors, őrölt koriander és római kömény, 1 ek vaj
- 1 - 2 újhagymaszár
- A megpucolt répát tetszőleges alakúra felvágjuk és egy serpenyőben 3 ek olívaolajon jól átpirítjuk, hozzáadjuk a mézet és még további 2 - 3 percig karamellizáljuk.
- A kuszkuszt egy szűrőben folyó víz alatt átmossuk, majd egy fazékba tesszük, felöntjük kb 150 ml vízzel, hozzáadjuk a leveskockát a vajat és lefedve megfőzzük. Félidőben hozzáadjuk a répát, ízlés szerint fűszerezzük és készre főzzük. Végül hozzákeverjük a lecsepegtetett csicseriborsót és a felaprított hagymát, majd megszórjuk felkarikázott hagymaszárral.
- Vagdaltok, sült húsok mellé, de akár önmagában is kiváló köret.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése