,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2022. június 15., szerda

~ RÉPÁS CSICSERIBORSÓS KUSZKUSZ ~



 »HOZZÁVALÓK«
- 3 - 4 szál répa, 1 kisebb fej lilahagyma, 1 ek  méz
- 1 doboz csicseriborsó konzerv, 10 dkg kuszkusz, 1 húsleveskocka
- só, bors, őrölt koriander és római kömény, 1 ek vaj
- 1 - 2 újhagymaszár

  • A megpucolt répát tetszőleges alakúra felvágjuk és egy serpenyőben 3 ek olívaolajon jól átpirítjuk, hozzáadjuk a mézet és még további 2 - 3 percig karamellizáljuk. 
  • A kuszkuszt egy szűrőben folyó víz alatt átmossuk, majd egy fazékba tesszük, felöntjük kb 150 ml vízzel, hozzáadjuk a leveskockát a vajat és lefedve megfőzzük. Félidőben hozzáadjuk a répát, ízlés szerint fűszerezzük és készre főzzük. Végül hozzákeverjük a lecsepegtetett csicseriborsót és a felaprított  hagymát, majd  megszórjuk felkarikázott hagymaszárral. 
  • Vagdaltok, sült húsok mellé, de akár önmagában is kiváló köret. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése