A magamnak adott 3 hét blogszabadság gyorsan lejárt, de azért az olaszországi pihenésem alatt számos receptet összegyűjtöttem, fordítottam - főleg a helyi gasztroújságokból - hogy megosszam majd veletek. Továbbra is folytatom a no cukor, finomliszt elvet . . .
»HOZZÁVALÓK«
- 30 dkg reszelt cukkini
- 1 dl tej
- 5 dkg reszelt parmezán
- 5 dkg felkockázott bármilyen keményebb sajt ( ementáli, gouda )
- 5 dkg kockázott bacon
- 3 tojás
15 dkg fehér tönkölyliszt
- 8 g sütőpor
- só, bors
- olívaolaj
tetejére :
- 175 g mozzarella
- paradicsom
- morzsolt kakukkfű
- tengeri só
- A tojást, a tejet és a sütőporos lisztet simára keverjük, majd hozzáadjuk a cukkinit, a szalonnát és a sajtokat, végül ízesítjük sóval ill. borssal. A masszát egy olajjal kikent nagyobb serpenyőbe öntjük és 180 °C - on, kb 15 percig sütjük. ( a serpenyő nyelét tekerjük be alufóliával ), ha már a tészta teteje kellően megszilárdult, kivesszük a sütőből és egy nagyobb tányérra borítjuk, majd visszacsúsztatjuk a serpenyőbe.
- További 15 percig sütjük, ezután a sütőből kivéve a tetejét kirakjuk felszeletelt mozzarellával és grill fokozaton addig sütjük, amíg a sajt folyóssá nem válik.
- A megolvadt sajton elrendezzük a paradicsomszeleteket, megszórjuk nagyszemű tengeri sóval, ill. kakukkfűvel és friss bazsalikommal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése