Tészta :
- 3 tojás
- 22 dkg cukor
- 50 ml étolaj
- 1 nagy pohár tejföl ( 450 g )
- 30 dkg liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 5 - 5 ek darált dió és mák
- 2 db savanykás alma
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kk fahéj
Krém :
- 8 dl tej
- 3 tasak vaníliás pudingpor
- 18 dkg puha vaj
- 18 dkg cukor
díszítés : - darált dió, olvasztott étcsokoládé
díszítés : - darált dió, olvasztott étcsokoládé
- A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük az olajat, a tejfölt és a szódabikarbónával vegyített lisztet. A tésztát 3 részre osztjuk, az egyikbe beforgatjuk a diót, a másikba a citromhéjjal kevert mákot, a harmadikba a fahéjas, ( kinyomkodott ) reszelt almát.
- A masszát külön - külön egy kb 20 x 28 cm - es tepsibe simítjuk és 180 °C - ra melegített sütőben, kb 10 - 12 perc alatt megsütjük.
- A krémhez 2 dl tejben simára keverjük a pudingport, a maradék tejet felforraljuk a cukorral, hozzáöntjük a pudingos tejet és sűrű krémmé főzzük. Ha a krém kihűlt kihabosítjuk a vajjal.
- A tésztalapokat betöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejére is jusson.
- A sütemény tetejére darált diót szórunk és olvasztott csokoládéval díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap hosszúkás szeletekre vágjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése