,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. október 14., szombat

~ ALMÁS CSÍKOS SÜTEMÉNY ~

















»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 3 tojás
- 22 dkg cukor
- 50 ml étolaj
- 1 nagy pohár tejföl ( 450 g )
- 30 dkg liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 5 - 5 ek darált dió és mák
- 2 db savanykás alma
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kk fahéj
Krém :
- 8 dl tej
- 3 tasak vaníliás pudingpor
- 18 dkg puha vaj
- 18 dkg cukor
díszítés : - darált dió, olvasztott étcsokoládé

  • A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük az olajat, a tejfölt és a szódabikarbónával vegyített lisztet. A tésztát 3 részre osztjuk, az egyikbe beforgatjuk a diót, a másikba a citromhéjjal kevert mákot, a harmadikba a fahéjas, ( kinyomkodott ) reszelt almát. 
  • A masszát külön - külön egy kb 20 x 28 cm - es tepsibe simítjuk és 180 °C - ra melegített sütőben, kb 10 - 12  perc alatt megsütjük.
  • A krémhez 2 dl tejben simára keverjük a pudingport, a maradék tejet felforraljuk a cukorral, hozzáöntjük a pudingos tejet és sűrű krémmé főzzük. Ha a krém kihűlt kihabosítjuk a vajjal.
  • A tésztalapokat betöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejére is jusson. 
  • A sütemény tetejére darált diót szórunk  és olvasztott csokoládéval díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap hosszúkás szeletekre vágjuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése