Tészta :
- 35 dkg liszt
- 18 dkg margarin
- 8 dkg porcukor
- csipet só
- 1 tojássárgája
- 2 - 3 ek tejföl
- 1 kk sütőpor
Almás töltelék :
- 1 kg alma
- 1 / 2 citrom leve
- 1 - 2 ek cukor - az alma édességétől függően
- 1 tk őrölt fahéj
Túrós töltelék :
- 50 dkg túró
- 2 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 - 4 ek cukor
- 2 ek búzadara
- csipetnyi só
- mazsola
továbbá : - búzadara - a szóráshoz, 1 tojás - a kenéshez
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
- Az almát megpucoljuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük, a levétől alaposan kinyomkodjuk, hozzáadjuk a citrom levét, a fahéjat, a cukrot és megpároljuk.
- A túrós töltelékhez a tojást ketté választjuk, a fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd a többi hozzávalót krémesre keverjük, végül összeforgatjuk a tojáshabbal.
- A tésztát kétfelé osztjuk az egyik felét egy sütőpapírral bélelt ( 20 x 30 cm ) tepsibe nyújtjuk, villával megszurkáljuk, megszórjuk kb 2 ek darával és eloszlatjuk rajta a kihűlt, párolt almát. Az almás részre rásimítjuk a túrós tölteléket, megszórjuk 2 ek darával és ráfektetjük a másik tésztalapot.
- A sütemény tetejét villával megszurkáljuk és lekenjük enyhén felvert tojással. 180 °C - on, kb 35 - 40 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése