Tészta :
- 25 dkg liszt
- 12 , 5 dkg hideg vaj
- 1 kk só
- 1 tojás
- 1 - 2 ek hideg víz
Töltelék :
- 35 dkg darált hús ( lehet csirke, pulyka, sertés )
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 kk csilipehely
- 2 nagyobb körte
- 1 tojássárgája
- só, bors
- aprított rozmaring
- aprított rozmaring
tetejére :
- 1 tojás, 3 ek tejföl, 1 ek liszt, 1 kk só
- A tésztát gyors mozdulatokkal összeállítjuk és átlátszó fóliába csomagolva hűtőbe tesszük.
- A finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát kevés olajon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Kevés víz hozzáadásával a húst puhára főzzük.
- A körtét meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, az egyik körtét lereszeljük, a másikat felkockázzuk, majd a raguhoz adjuk. Ízesítjük, végül hozzákeverjük a tojássárgáját.
- A tésztát egy pite vagy tortaformába nyújtjuk úgy, hogy legyen egy kis pereme is, villával megszurkáljuk majd sütőpapírt fektetünk rá, erre szárazbabot, vagy lencsét szórunk és 180 °C - on 14 perc alatt elősütjük.
- Az elősütött tésztára ráhalmozzuk a körtés ragut, a tetejére ráöntjük a szószt és további 35 - 40 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése