»HOZZÁVALÓK«
- 8 - 10 db lasagnelap
- 30 dkg sütőtökpüré
- 40 dkg mélyhűtött leveles spenót
- 20 dkg feta
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 6 dl passzírozott paradicsomlé
- só, bors, cukor
- pár zsályalevél
- reszelt parmezán
- A paradicsommártáshoz, kevés olívaolajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát, hozzáöntjük a paradicsomlét, ízesítjük és alaposan összeforraljuk.
- A zúzott fokhagymát kevés olívaolajon megpirítjuk, majd hozzádobjuk a fagyos spenótkockákat és addig főzzük amíg a leve elpárolog.
- Pár levél zsályát felaprítunk és összekeverjük a sütőtökpürével.
- A lasagnelapokat forrásban levő, enyhén sós vízbe tesszük és pár percig puhulni hagyjuk, de csak annyira, hogy hajlítható legyen, majd lecsöpögtetjük.
- A lapokat megkenjük 1 - 1 kanál sütőtökpürével, eloszlatjuk rajta a spenótot, rámorzsoljuk a fetát, megszórjuk sajttal és feltekerjük. Az így kapott tekercseket 3 - 3 részre vágjuk.
- Egy sütőedénybe beleöntjük a paradicsom felét, elhelyezzük rajta a lasagnetekercseket és ráöntjük a megmaradt paradicsomot. A tetejére fetát morzsolunk és megszórjuk parmezánnal. 180 °C - on kb 40 perc alatt megsütjük.
Jamie Oliver
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése