- 45 dkg süteményliszt
- 10 dkg porcukor
- 12 dkg olvasztott vaj
- 1 tk vaníliakivonat
- 25 g friss élesztő
- 2 tojássárgája
- kb 1 - 1 , 5 dl langyos tej
- 1 kk só
- 1 narancs reszelt héja
- 5 dkg rumban ázott mazsola
- 5 dkg csokoládécsepp
- pár db pekándió
- 1 tojásfehérje - a kenéshez
- pár db pekándió
- 1 tojásfehérje - a kenéshez
- Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a sóval, a porcukorral összeszitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojássárgáját, az olvasztott vajat, a vaníliát és a narancs reszelt héját. Az egészet lágy tésztává dagasztjuk ( ha szükséges adagoljunk még hozzá tejet ) és kb 35 percig percig kelesztjük.
- Ha a tészta megkelt deszkára borítjuk majd belegyúrjuk a mazsolát és a csokoládécseppet. A tésztát 18 cm - es formába tesszük és meleg helyen kb 1 - 1, 5 órá át kelesztjük. Azután lekenjük a tetejét tojásfehérjével és elhelyezzük rajta a diószemeket. 180 °C - os előmelegített sütőben kb 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése