»HOZZÁVALÓK«
- 2 egész csirkemell
- 10 dkg dió
- 1 tojásfehérje
- 1 dl tejszín
- 1 ek aprított petrezselyem
só, rózsabors
- A csirkemellet megmossuk, a hártyás részeit eltávolítjuk és 4 darabra vágjuk, majd két folpack között téglalap alakúra kilapítjuk, a felesleges részeket pedig levágjuk.
- A diót illatosra pirítjuk, miután kihűlt ledaráljuk.
- A maradék nyesedékeket ( kb 15 - 20 dkg ) a tejszínnel és a tojásfehérjével pépesítjük, hozzákeverjük a diót, a petrezselymet, sózzuk és borsozzuk.
- A kiklopfolt hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, megkenjük a diós keverékkel és a hosszabbik oldal mentén feltekerjük.
- Mindegyik tekercset sütőpapírba csomagoljuk úgy, mint egy szaloncukrot és egy hőálló tepsibe helyezzük. Kevés vizet aláöntve 170 °C - on, kb 40 perc alatt megsütjük.
- Burgonyapürével és dióval megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése