»HOZZÁVALÓK«
Palacsinta:
- 20 dkg sütőtökpüré
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 3 dkg olvasztott vaj
- 1 ek cukor
- csipet só
- 2 dl tej
- kb 1 - 1, 5 dl szódavíz
Mákkrém:
- 20 dkg darált mák
- 2 dl tejszín
- kb 3 ek méz
- 1 tk vanílikivonat
- 1 narancs reszelt héja
- 2 ek narancslekvár
- 3 dkg vaj
- 1 tk őrölt fahéj
- A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük annyi szódavízzel, hogy a megfelelő állagot kapjuk, majd hűtőben 30 percig pihentetjük. Azután felforrósított, közepes méretű serpenyőben kevés olajon a szokásosnál kicsit vastagabb palacsintákat sütünk.
- A mákkrémhez, felforraljuk a tejszínt a mézzel, a narancshéjjal, a vaníliával majd hozzászórjuk a mákot és sűrűre főzzük. Végül hozzákeverjük a vajat, a lekvárt és a fahéjat.
- A palacsintákat rétegezhetjük a töltelékkel, vagy egyszerűen csak betöltve felcsavarjuk, de készíthetünk mini palacsintatortákat is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése