Biztosan sokan hallottatok már az útifűmaghéj kivételes tulajdonságairól és már nagyon sok boltban kapható is. A hatékony diétaprogramok elmaradhatatlan hozzávalója.
Kicsit szkeptikus voltam a receptet illetően, de a végeredmény magáért beszél. Azonban ne várjatok a hagyományos vizes zsemle ízét, mert ugye nem liszttel készült, de nagyon finom és könnyed zsömlét kapunk a sütés végén.
»HOZZÁVALÓK«
- 35 g útifűmaghéj
- 15 g lenmag
- 10 g szezámmag
- 3 tojás ( L - es )
- 125 g krémsajt ( philadelphia )
- 1 kk só
- 2 tk sütőpor
- A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük. Az összes hozzávalót alaposan összekeverjük, majd 10 percig pihentetjük. Azután a masszából nedves kézzel 5 - 6 db gombócot formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
- A gombócok tetejét megszórjuk különféle ( pl. szezám, len, mák, napraforgó ) magokkal és kb 40 45 - perc alatt aranybarnára sütjük.
Forrás : net
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése