»HOZZÁVALÓK«
Kekszes rész :
- 30 dkg háztartási keksz
- 10 dkg porcukor
- 1 ek kakaópor
- 1 dl kávé
- kb 1 dl tej
- 2 ek rumaroma
Málnazselé :
- 25 dkg málna ( fagyos )
- 2 ek víz
- 4 ek cukor
- 1 / 2 citrom leve
- 2 tasak színtelen tortazselé ( 24 g )
továbbá : - kókuszreszelék
- A kekszes réteghez keverjük össze a kekszet a porcukorral és a kakaóval, majd öntsük hozzá, a kávét és az aromát, végül apránként adagoljuk hozzá a tejet. Közepesen lágy masszát kell kapnunk.
- A málnát a cukorral, a vízzel és citromlével tegyük egy lábasba, majd főzzük addig amíg összeesnek a szemek. Azután egy szitán passzírozzuk át és főzzük szószos állagúra. Keverjük hozzá a tortazselét és forraljuk össze.
- A kekszmasszát kókusszal megszórt sütőpapíron nyújtsuk fél cm - es vastagságúra, majd kenjük el rajta a langyosra hűlt málnazselét és a sütőpapír segítségével óvatosan tekerjük fel.
- A tekercset tegyük pár órára vagy egy éjszakára hűtőszekrénybe, másnap ujjnyi szeletekre vágva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése