Tészta :
- 3 tojás
- 12 , 5 dkg barnacukor
- 8 dkg vaj
- 75 ml étolaj
- 75 ml joghurt
- 15 dkg finomra reszelt répa
- 15 dkg turmixolt ananász
- 18 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 kk szódabikarbóna
- 2 tk őrölt fahéj
Krém :
- 4 dl tej
- 1 tasak tejszín ízű pudingpor
- 3 ek cukor
- 10 dkg kókuszreszelék + a díszítéshez
- 2 dl tejszín
- 1 tasak expressz zselatin ( 20 g )
- 1 tasak expressz zselatin ( 20 g )
- A sütőt 170 °C ra előmelegítjük, egy kb 20 cm - es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk.
- A tojást fehéredésig keverjük a cukorral, majd tovább habosítjuk a vajjal, ezután hozzákeverjük a joghurtot, az étolajat, a répát és az ananászt, majd hozzáforgatjuk a többi hozzávalót. A masszát a formába simítjuk és kb 50 perc alatt tűpróbáig sütjük, kihűtjük és lapjában kétfelé vágjuk.
- A tejben megfőzzük a pudingport, majd hozzákeverjük a cukrot és a kókuszt. A tejszínt habbá verjük a zselatin fix - el együtt és összeforgatjuk a kókuszos pudinggal. A krém felével betöltjük a tortát, a többi krémet pedig elkenjük a torta tetején és az oldalán. A torta oldalát kókuszreszelékkel borítjuk, tetejét pedig lecsepegtetett ananászkarikákkal díszítjük.
Ötlet : Meglepetés
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése